NaujienosŠVENTĖ „PO SAULELĘ, Į ŠIRDELĘ”, SKIRTA TARPTAUTINEI VAIKŲ GYNIMO DIENAI PAMINĖTI

https://lakstingalosnamai.lt/wp-content/uploads/2022/06/po_saulele_i_sirdele-1280x960.jpg

2022 m. birželio 1 d. vyko BĮ Vilniaus Lakštingalos namai“ bei partnerių organizuojama šventė „Po saulelę- į širdelę“, skirta Tarptautinei  vaikų gynimo dienai paminėti. Jau 70 metų vasara prasideda gražia ir labai reikšminga švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. 1949 metais Tarptautinės moterų federacijos sesijoje buvo įteisinta Birželio 1-oji – Tarptautinė vaikų gynimo diena, o...

2022 m. birželio 1 d. vyko BĮ Vilniaus Lakštingalos namai“ bei partnerių organizuojama šventė „Po saulelę- į širdelę“, skirta Tarptautinei  vaikų gynimo dienai paminėti.

Jau 70 metų vasara prasideda gražia ir labai reikšminga švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. 1949 metais Tarptautinės moterų federacijos sesijoje buvo įteisinta Birželio 1-oji – Tarptautinė vaikų gynimo diena, o pirmą kartą ji paminėta 1950 metais. Tarptautinė vaikų gynimo diena – tai priminimas pasaulio visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises bei vaikų orumą ir vertingumą. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Tokioje visuomenėje vaikų balsas turi būti išgirstas ir į jį rimtai reaguojama.

Kaskart, organizuojant šventę Vilniuje, stengiamasi suteikti kuo daugiau džiaugsmo vaikams. Šie metai – išskirtiniai, kai po 2 metų pertraukos atlaisvintas karantino sukaustytas gyvenimas, kuris buvo užvėręs duris bendravimui, pasibuvimui kartu.

Birželio 1 dieną Vilniaus Lakštingalos namai kartu su socialiniais partneriais pakvietė mažuosius į  įvairias veiklas Verkių mokykloje- daugiafunkciniame centre.

Dėkojame šventės dalyviams:

Pabradės kultūros centro pučiamųjų kvintetui „Pabbrass“

Vilniaus specialiajai mokyklai „Atgaja“

Vilniaus Verkių mokyklai -daugiafunkciniam centrui

Vilniaus lopšeliui-darželiui „Lakštingala“

            Rėmėjams:

Renginį vedėjui Vytautui Bertašiui

Renginio įgarsintojui Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos Radijo transliacijų valdymo departamentui

Rekvizitai

BĮ „Vilniaus Lakštingalos namai“
Įmonės kodas 191738761
Sąskaitos Nr. LT28 4010 0424 0399 2879
Paramos sąskaitos Nr. LT42 7044 0600 0621 8109